Perheille tarvitaan konkreettista tukea

Lapsiperheet ovat usein haastavissa tilanteissa arjen keskellä. Elämän ruuhkavuosien koetellessa tarvitaan taloudellista tukea, mutta lisäksi tarvitaan myös apua lastenhoitoon sekä muihin kodin askareisiin.
Riittävä rahoitus mahdollistaa konkreettisia tukitoimia kuten kunnallisen lapsiperheiden kodinhoidon, kattavat neuvolapalvelut, lastenklinikoiden terveydenhoidon sekä lastenpsykiatrian palvelut ja monet muut tärkeät tukitoimet. Kriisiperheissä asioiden ratkaiseminen vaatii usein myös monitahoisia tukitoimia perheen kokonaistilanteen auttamiseksi – tässä on oleellista sekä osaamisen että riittävän resurssoinnin varmistaminen. On meidän päättäjien vastuulla huolehtia riittävän ja oikea-aikaisen tuen sekä terveydenhoidon toiminnasta. Siksi asioista pitää keskustella ja tuoda avoimesti esiin myös havaittuja epäkohtia.

Kannan erityistä huolta lapsiperheiden tukitoimista ja siksi olenkin aiemminkin ollut aktiivinen lapsiperheisiin liittyvissä kysymyksissä.

Uutisiin levisi hiljattain tieto, että MLL lastenhoitajavälitystä ollaan lopettamassa Helsingissä – toivottavasti ei lopetettaisi, sillä palvelu on tärkeä lapsiperheille, joilla ei ole tukiverkkoa.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a6e36d83-89df-4299-a991-0ca2e841536a

Mäntsälässäkin toimi joitain vuosia aloitteestani MLL lastenhoitajavälitys, mutta ei valitettavasti toimi enää.

Ajoin tätä aikanaan Mäntsälään, siksi että kun meidän lapset oli pieniä ei meillä ollut täällä tukiverkkoa. Tuolloin ei ollut lastenhoitoapua saatavana – Mäntsälässä oli tarjolla vain 4h dogsittereitä.

Kirjelmöin silloin asian perään ja olin yhteydessä myös MLL Uudenmaan piiriin. Talousarvion muutosesitykseni jälkeen lisättiin tarvittava raha budjettiin ja aloitettiin Mäntsälässä sopimus MLL kanssa sekä lastenhoitajien koulutus yhteistyössä kansalaisopiston kanssa. Joitain vuosia toimi MLL lastenhoitajavälitys sitten Mäntsälässä, mutta loppui harmikseni siihen, kun ko raha vähennettiin budjetista ja sopimus MLL kanssa palvelusta lakkasi 😔

Tässä postaus vuodelta 2013, jolloin esityksestäni aloitettiin MLL lastenhoitajavälitys aikanaan Mäntsälässä. MLL Uudenmaan piiri koulutti lastenhoitajia yhteistyössä Mäntsälän kansalaisopiston kanssa.
https://www.facebook.com/Hallikainen.Heli/posts/pfbid021NgdfVPFcTk7cjgbgtD2aqMDj4LYfhgYkTq7co1kTaLFBKpGvGXEBfS1PZxnmU66l

Harmittaa ja olen sydämestäni pahoillani kaikkien niiden perheiden puolesta, joissa lasten hoitoavun saaminen on kortilla eikä tukiverkkoa ole lähellä.

Toivon Helsingin päättäjiltä viisautta tukea perheitä ja jatkaa lastenhoitajavälituksen sopimusta.

Sinua varten suurella sydämellä ❤️

#siksiHeli

Kommentit

Jätä kommentti