Työmarkkinoiden kriisi on hallituksen aiheuttama!

Hallitus on itse omilla toimillaan luonut työmarkkinakaaoksen ja syyttää siitä nyt heikennyksistä kärsiviä työntekijöitä.
Yksipuolisella jyräämisellä ja sanelulla ei päästä nousuun ja hyvinvointiin, jota Suomi tarvitsee.
Duunari on palkkansa ansainnut – työtään tekevä hoitaja, autokuski, opettaja tai kuka tahansa työläinen ei ole syypää hallituksen itsensä rakentamaan kriisiin. Työllisyyttä ei paranneta heikentämällä työntekijöiden oikeuksia vaan luomalla lisää työpaikkoja sekä nostamalla koulutustasoa, jotta saadaan osaavaa työvoimaa yritysten tarpeisiin.

 Hallitus pitää jääräpäisesti kiinni vastakkainasettelua aiheuttavasta työmarkkinalinjastaan ja on kieltäytynyt kaikista aloitteista sekä nauvottelusta tilanteen ratkaisemiseksi.

 Jos hallitus saa tahtonsa läpi, työntekijälle on jatkossa tarjolla kylmää kyytiä sekä entistä epävarmempia työsuhteita entistä heikommilla työehdoilla.

 Monet näistä heikennyksistä ovat sellaisia, joita yksikään hallituspuolue ei kertonut ajavansa ennen eduskuntavaaleja.

 Useimmilla hallituksen uudistuksista ei ole juuri työllisyysvaikutuksia. Osa niistä on jopa työllisyyttä heikentäviä, kuten ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus.

 Hallitusohjelma ei sisällä ainuttakaan parannusta työntekijöiden oikeuksiin tai asemaan. Hallitusohjelman teksti on paikoin kopioitu sanasta sanaan EK:n ja Suomen Yrittäjien tavoitteista.

 Ainoa keino umpisolmun ratkaisemiseen on työmarkkinoiden uudistaminen tasapuolisesti. Yksipuolisen sanelun sijaan ratkaisuja pitää hakea yhdessä, sekä työntekijöitä että työnantajia kuunnellen. Avaimet tähän ovat hallituksen ja pääministeri Orpon käsissä.

 Hallitus on itse vastuussa työmarkkinakaaoksesta, ja hallituksen on se myös ratkaistava. SDP on siksi jättänyt hallituksen aiheuttamasta työmarkkinakaaoksesta välikysymyksen.

#siksiSDP #tulevaisuuslinja #duunarienpuolella

Kommentit

Jätä kommentti