Kuka on Heli?

Sinua varten suurella sydämellä!
Aktiivinen arjen vaikuttaja – monessa mukana.

Mäntsälän valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Keudan hallituksen jäsen. Mäntsälän elinkeinoasiain neuvottelukunnan jäsen, Mäntsälän Yrityskehityksen (MYK) yhtiökokousedustaja, Uimahalli Mäntsälään työryhmän puheenjohtaja.
Monikkoperheen äiti – kaksi isompaa jo kotoa muuttanutta lasta ja kotona alakouluikäiset kaksoset.
Olen alunperin kotoisin Vantaalta, jossa vietin lapsuuteni ja nuoruuteni sekä kävin kouluni. Perheemmekin perustettiin Vantaalla, jossa ensimmäinen lapsemme on syntynyt, mutta perheen kasvamisen myötä muutimme ensin Järvenpäähän ja sitten lopulta Mäntsälään, jossa olemme nyt viihtyneet.
Harrastuksena uinti, veneily, mökkeily ja lasten harrastuksissa mukana oleminen.
Päivätyössä olen asiakasvastaavana.

Tällainen olen: reilu, positiivinen, avoin ja aikaansaava
Vahvuuteni: päättäväisyys, yhteistyötaidot ja sitkeys
Mottoni: ”Yksikään ei huku” liittyy tavoitteeseeni valtakunnallisen uimataidon edistämisessä

Minusta sanottua: Rehellinen, helposti lähestyttävä, asioihin perehtyvä, tarmokas, ystävällinen, aina iloinen, vie aloittamansa asiat loppuun, idearikas, hyvä puhumaan ja kuuntelemaan, sosiaalinen

Teen usein yhteistyötä laajasti ja keskustelen myös läpi puoluerajojen asioista päätöksenteon valmistelussa. Haluan katsoa asioita avarammin ja ymmärtää myös erilaisia näkökulmia.

Näin minusta on sanonut PS:n kansanedustajaehdokas vanhempi rikoskonstaapeli Satu Lampi:
”Heli on aktiivinen ja osaava päättäjä. Hänen kanssaan on hyvä tehdä töitä.”


– Maailmaa voi muuttaa – tarvitaan vain rohkeita ihmisiä –

Mitä kiikarissa – Mitä painotan – Helin Teesit olkaa hyvä:

Tällaisilla linjoilla – yhteisen hyvän puolesta:

 Mitä kiikarissa:

 • Kierrättäminen ja kestävä kehitys, vakaa talous
 • Rehellisen politiikan puolesta
 • Perheiden tukeminen ja arjen turvallisuus
 • Opetuksen kehittäminen ja koulujen työrauha – kiusaamiseen nollatoleranssi!
 • Vanhuksista ja heikommista huolehtiminen

Mitä painotan:

 • Pitkäjänteinen elinvoiman kehittäminen
 • Palvelujen turvaaminen
 • Maan työllisyyden ja työpaikkojen lisääminen
 • Nuorisotyöttömyyden ja syrjäytymisen vähentäminen

Arvoja hieman laajemmin:

 • Rehellisen politiikan puolesta – korruptiota vastaan – avoimuutta päätöksentekoon
 • Perheiden tukeminen – lapsille ja vanhemmille konkreettisia toimia arjen sujumiseksi

ANSIOLUETTELO

 • Kunnanvaltuuston jäsen
 • Kunnanhallituksen jäsen
 • Keuda – Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä hallituksen jäsen
 • Mäntsälän Yrityskehitys Oy (MYK) yhtiökokousedustaja
 • Mäntsälän valtuuston Vaalilautakunnan jäsen
 • Mäntsälän Elinkeinoasiain Neuvottelukunnan jäsen 
 • Mäntsälän Kodit Oy hallituksen varajäsen
 • Uimahalli Mäntsälään – työryhmän pj

  Toimet aiemmilla valtuustokausilla:
 • Mäntsälän Kodit (Ex Mäntsälän Vuokra-asunnot). hallituksen jäsen 2015-2016
 • Keusote – Keski-Uudenmaan Sote-kuntayhtymä, yhtymävaltuutettu 2017-2021
 • Mäntsälän Jäähalli, hallituksen varajäsen 2013-2016
 • Mäntsälän Sivistyslautakunta, lautakunnan jäsen 2013-2016

Vaalit

Kuntavaaleissa 2012 aloitin poliittisen urani, kun minut valittiin Mäntsälän valtuustoon 54 äänellä. Minut valittiin tuolloin myös Mäntsälän Sivistyslautakunnan jäseneksi. Työ lautakunnan jäsenenä oli opettavaista ja antoisaa – mahdollisuus perehtyä syvemmin opetustoimeen ja varhaiskasvatukseen sekä liikunnan, nuorisotoimen, vapaa-ajan, kirjaston ja kansalaisopiston asioihin oli innostavaa ja antoisaa. Toimin tuolloin myös Mäntsälän Jäähalli Oy:n hallituksen jäsenenä sekä lisäksi osan kaudesta myös Mäntsälän Vuokra-asuntojen hallituksen jäsenenä.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa aktiivinen osallistuminen ja tekemäni työ oli kantanut hedelmää ja sain peräti huimat 252 ääntä. Valtuutetun työn ohella minut valittiin tuolloin Mäntsälän kunnanhallitukseen sekä myös Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän (Keusote) valtuustoon.
Keusoten myötä sain tutustua sosiaali- ja terveyspalveluiden asioihin sekä olla osaltani mukana rakentamassa Keusoten toiminnan alkutaipaleella palveluiden toteuttamisen kehittämistä. Sote-palveluiden kuva ja arjen haasteet tulivat myös tutuiksi – olen saanut paljon palautetta kuntalaisilta ja vienyt tätä viestiä myös eteenpäin päätöksentekoon – lämmin kiitos siitä. Keusotessa kirjailin valtuustossa myös mm. kirjallisen kysymyksen liittyen mm. hoitoonpääsyyn, palvelun laaduntarkkailuun, hoitajamitoituksen toteutumiseen sekä puhelinpalvelun ongelmiin. En pelkää tuoda esiin havaittuja epäkohtia enkä myöskään kysyä niiden perään – vain aktiivisella osallistumisella voidaan todella vaikuttaa.

Vuoden 2021 kuntavaaleissa sain 186 ääntä. Valtuutetun työni ohella jatkan kunnanhallituksen jäsenenä. Tällä kaudella olen myös Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymän (Keuda) hallituksessa sekä lisäksi toimin Mäntsälän Yrityskehityksen (MYK) yhtiökokousedustajana sekä Mäntsälän elinkeinoasiain neuvottelukunnan jäsenenä.
Keudan myötä olen saanut tutustua ammatillisen koulutuksen järjestämiseen alueella sekä sen haasteisiin. Työ Keudan hallituksessa on työtä nuorten tulevaisuuden ja koulutuksen eteen – tämä on antoisaa sekä erittäin lähellä sydäntäni.

Minulla on ollut ilo ja kunnia saada osallistua vuosien ajan monipuolisesti päätöksentekoon, vaikuttaa ja samalla tehdä yhteistyötä – tätä työtä olen valmis jatkamaan. Olen päättäväinen ja sitkeä – sinnikkyys ja korkea työmoraali sekä halu ja kyky kuunnella lähimmäisiäni tekevät minusta hyvän kansanedustajan. Eduskuntavaaleissa 2023 Te hyvät äänestäjät päätätte!

Jos haluat tutustua minuun lisää tai sinulla on kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä – voisinko juuri minä olla sinun ehdokkaasi, siitä päätät sinä!

Sinua varten sydämellä – siksi Heli ❤️